Начин на приготвяне
В затопленото прясно мляко се разтваря маята.
Брашното се пресява и се поставя в купата на миксера. Към него се добавят нарязаното на малки кубчета масло, захарта, яйцата и млякото.
Замесва се тесто до хомогенизиране на продуктите.
След това тестото се прехвърля върху плот и се прехвърля 3-4 пъти. Не е необходимо много месене. Получава се много гладко и еластично тесто.
Поставя се в намаслена купа и се оставя на топло да втаса.
Тестото се разделя на две равни части.
Всяка част се разточва на кръг с размер 28-30 см.
Единият кръг се намазва с омекналата Нутела. Захлупва се с другият кръг.
Кръгът се разрязва на 16 сектора.
Всеки сектор (триъгълник) се навива на кифличка.
Кифличките с шоколад се нареждат в тава с размер 26 см, постелена с хартия за печене.
Бриошът се оставя да втаса.
Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса 35 минути.
Готовият бриош с Нутела се поръсва с пудра захар.
Да ви е вкусно!