Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Бриош с Нутела

Бриош с Нутела

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Бриош с Нутела
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
22/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"С право казват, че забранените неща са най-сладки - само го вижте този бриош с Нутела"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 70 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • краве масло - 60 г студено
  • суха мая - 7 г
  • течен шоколад - 4 с.л. Нутела
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото прясно мляко се разтваря маята.

Брашното се пресява и се поставя в купата на миксера. Към него се добавят нарязаното на малки кубчета масло, захарта, яйцата и млякото.

Замесва се тесто до хомогенизиране на продуктите.

След това тестото се прехвърля върху плот и се прехвърля 3-4 пъти. Не е необходимо много месене. Получава се много гладко и еластично тесто.

Поставя се в намаслена купа и се оставя на топло да втаса.

Тестото се разделя на две равни части.

Всяка част се разточва на кръг с размер 28-30 см.

Единият кръг се намазва с омекналата Нутела. Захлупва се с другият кръг.

Кръгът се разрязва на 16 сектора.

Всеки сектор (триъгълник) се навива на кифличка.

Кифличките с шоколад се нареждат в тава с размер 26 см, постелена с хартия за печене.

Бриошът се оставя да втаса.

Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса 35 минути.

Готовият бриош с Нутела се поръсва с пудра захар.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: