Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на едри кубчета. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на лентички. Слагат се в голям тиган. Добавя се олио. Запържват се леко. Добавя се заешка кайма.
С бъркалката се накъсва на парченца. Добавя се доматения сок. Добавя се течността от боба. Добавят се чубрица и джоджен. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се още малко на котлона, за да се задушат леко зеленчуците. В тава се изсипва бобът.
Добавят се каймата и зеленчуците. Разбърква се. Слага се във фурната. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Магданозът се измива и нарязва на ситно.
Малко преди да се изкара от фурната, към боба на фурна с кайма се добавят магданоза и чесъна. Разбърква се. Пече се още десетина минути. Нямаме търпение, манджата с боб и кайма още пари!
Сервираме яденето със содена питка или друг хляб по избор.