Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Боб на фурна с кайма

Боб на фурна с кайма

Боб на фурна с кайма
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Перфектната чиния за гладниците у дома - боб с кайма на фурна"

Необходими Продукти

  • боб - 1 буркан консервиран
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • кайма - 300 г заешка
  • олио
  • доматен сок - 250 мл
  • черен пипер
  • джоджен
  • чубрица
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на едри кубчета. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на лентички. Слагат се в голям тиган. Добавя се олио. Запържват се леко. Добавя се заешка кайма.

С бъркалката се накъсва на парченца. Добавя се доматения сок. Добавя се течността от боба. Добавят се чубрица и джоджен. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се още малко на котлона, за да се задушат леко зеленчуците. В тава се изсипва бобът.

Добавят се каймата и зеленчуците. Разбърква се. Слага се във фурната. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Магданозът се измива и нарязва на ситно.

Малко преди да се изкара от фурната, към боба на фурна с кайма се добавят магданоза и чесъна. Разбърква се. Пече се още десетина минути. Нямаме търпение, манджата с боб и кайма още пари!

Сервираме яденето със содена питка или друг хляб по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: