Начин на приготвяне
Дроб сарма по самоковски за любителите на агнешка карантийка.
Първо сваряваме дреболиите от агне. След като са се сварили, оставаме да се охладят и режем на кубчета. В нагорещено олио си запържваме лука и гъбите.
След това си добавяме, нарязаните на ситно дреболии и почистения и нарязан на ситно спанак.
Пържим за около 2-3 минути. Отнемаме от котлона и добавяме ориза.
Разбиваме си яйцето и прясното мляко и ги добавяме към продуктите в тигана. Прибавяме подправките, разбъркваме добре, и прехвърляме в подходяща тава.
Добавяме равни количества вода и от прецедения бульон, в който сме варили дреболиите.
Печем ориза с агнешки дреболии на 200 градуса за около 60 мин. Приготвяме си заливката, като разбием яйцата, киселото мляко и брашното.
Разбиваме хубаво, до хомогенна смес. След като водата е извряла, добавяме заливката и печем до златисто агнешката дроб сарма.
При желание поднасяме с кисело мляко.