Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Директорски каприз

Директорски каприз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Директорски каприз1 / 2
25/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
4-6 бр.
"Кой ще признае, че директорът е капризен Важното е да опитате това страхотно кулинарно предложение, то ще задоволи и най-капризния шеф"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 4 кофички
  • компот - 1 от ягоди
  • компот - 1 от праскови
  • пудра захар - 250 гр.
  • лимони - 1 бр.
  • желатин - 2 пакетчета
  • киви - 1 бр.
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изцеденото кисело мляко го разбийте с пудрата захар и кората от половин лимон, докато получите пухкав бял крем. Оставете сместа в хладилника.

Накиснете 1 желатин с малко вода за да набъбне. Вземете 2 ч. ч сок от ягодите. Загрейте го добре, без да заври. Поставете желатина в сока и бъркайте бавно до стопяването му. Отстранете от котлона, за да се охлади. Върнете в сока предварително изцедените плодове. Поставете сместа в хладилника.

По същия начин желирайте и плодовете от прасковите нарязани на тънки ивици. Сложете желираните плодове в хладилника за 2 часа. Пригответе 4 чаши за шампанско или други високи.

Редувайте 1 ч. л. жълт крем, после бял крем, завършете с червения крем. Или комбинация от бял крем, жълт крем, бял крем и най-отгоре пак червен.

По същия начин подредете и останалите чаши, като ги украсите с резанчета от киви или други плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това което е на снимката не е направено по описания начин...нещо оправете ,което си изберете
19.04.2019 12:21
Ани
Ани
То си пише.В сока от компота от праскови
14.10.2013 19:17
Костадин Караманов
Костадин Караманов
Къде сложихте втория желатин ?
14.10.2013 17:19