Осолена маринована скумрия

Осолена маринована скумрия

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
158
2k
525
370
27/07/2020
"Невероятно вкусна маринована скумрия, която ще ви спечели комплименти"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 263
  • Преглеждания за месеца645
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта е желателно скумрията да е прясна, но ако не разполагате с прясна, може и замразена.

Скумриите се изчистват от вътрешностите. Главите се премахват и рибите хубаво се измиват.

Вътрешността на рибите се напълва с морска сол, като отвън почти се покриват със солта.

Така рибите се оставят за 24 часа.

След това скумриите се измиват от солта. Нарязват се на шайби с дебелина 1.5 - 2 сантиметра.

На дъното на кутия се нареждат нарязан на тънко лимон, няколко зърна черен пипер, начупени парченца дафинов лист и бахар.

Нареждат се плътно парчетата риба.

Следват пак лимонови резенчета, черен пипер, бахар, дафинов лист и рибени парчета.

Така се процедира до изчерпване на продуктите. Завършва се с лимонови резенчета.

Рибата се залива с олио, което предварително е препържено и охладено.

Не е необходимо маринованата риба цялата да е залята с олио, но е желателно от време на време парчетата да се обръщат.

След 12 часа може да се насладите на уникално вкусна осолена маринована скумрия.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар