Какаов царевичен крем

Какаов царевичен крем
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 1 ч.ч. фин
  • какао - 5 с.л.
  • брашно от рожков - 1 с.л.
  • кафява захар - 12 - 15 с.л. на вкус
  • какаови зърна - на парченца
  • сусам - за поръсване (по желание)
  • вода - 4 ч.ч. по 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерката наливаме водата. Измерваме количеството на продуктите за крема с чаена чаша – 250 мл.

Щом водата заври, плавно прибавяме финия царевичен грис, като в същото време не спираме да разбъркваме с телена сладкарска бъркалка.

След като сипем всичкия грис, започваме да разбъркваме с дървена плоска бъркалка и така няколко минути, за да се свари (2-3 мин. са достатъчни на финия грис).

Сваляме от котлона и прибавяме останалите съставки, чиито количество е най-добре да преценим на вкус – какао, рожков, кафява кристална захар, какаови зърна на парченца.

Разбъркваме, за да се смесят и да се овкуси добре.

Чудесно веган какаово кремче – лесен десерт, подходящ за закуска. По желание може да го украсим преди поднасянето, със семенца на сусам и какаови ядки (цели).

Също така може да използваме крема и за направата на веган торта, само че трябва веднага да го оползотворим докато е още топъл и кремообразен, тъй като след това се стяга като изстине.

Веган какаов царевичен крем – лесно, вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: