Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Какаов пандишпан с млечен крем

Какаов пандишпан с млечен крем

Какаов пандишпан с млечен крем2 / 2
28/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Мекичък и много вкусен какаов пандишпан с млечен крем"

Необходими Продукти

  • За пандишпана
  • жълтъци - 6 бр.
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За крема
  • мед - 2 с.л. течен
  • маскарпоне - 4 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • крема сирене - 4 с.л.
  • йогурт - 6 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците със захарта на пухкав крем.

Разбиваме белтъците на сняг и ги смесваме с жълтъците, като разбъркваме внимателно с шпатула.

Пресяваме брашното, смесено с какаото, солта и бакпулвера директно в сместа. Разбъркваме и изсипваме в покрита с хартия правоъгълна тавичка.

Изпичаме пандишпана на 180 градуса за 25 минути. След като изстине, го отделяме от хартията, изрязваме краищата, за да изравним и го разделяме на две вертикално през средата.

Смесваме маскарпонет ос пудрата захар, разбъркваме и добавяме ваниловата захар, крема сиренето и йогурта.

Поливаме равномерно единия пандишпан с течен мед, отгоре разпределяме крема, заравняваме и поставяме другия пандишпан.

Прибираме в хладилника за 10-12 часа.

Нарязваме шоколадовия сладкиш на парчета и сервираме самостоятелно или с топка сладолед, топинг или друго по желание.

Какаовият пандишпан с млечен крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мисса
Мисса
Страхотен десерт!
28.07.2020 21:03