Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Традиционни испански кюфтета Албондигас

Традиционни испански кюфтета Албондигас

Традиционни испански кюфтета Албондигас
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Традиционни испански кюфтета, които може би ще бъдат причината да заобичате тази кухня"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • риган - щипка
  • чесън на прах - щипка
  • Още
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички продукти в купа и омесете хубаво каймата, докато стане на парцали.

Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете готовата кайма и оформете малки топчета. Оваляйте в галета и изпържете от всички страни до златисто в тиган с олио.

Извадете кюфтетата върху кухненска хартия и сервирайте, докато са топли.

Традиционните испански кюфтета Албондигас са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: