Мусака с тиквички и патладжан

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Новак
35
187
229
109
31/07/2020
"Лятно предложение за вкусно хапване - мусака с тиквички и патладжан "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо822
  • Преглеждания за месеца744
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките, нарязани на кръгчета, посолени в купа, се подреждат на редове в правоъгълна тава, керемидообразно, със застъпване. Поръсвам ги с брашно и червен пипер, поръсвам леко със зехтин.

Слагам тавата в силна на 200 градуса фурна за 30 минути. През това време на котлона в тенджера с олио задушавам на слаб огън нарязаният на едри полумесеци лук, добавям и настъргания морков.

Задушавам ги на бавен огън до полуготовност, като разбърквам от време на време, да не загори.

Добавям и нарязаният на кубчета потладжан, продължавам задушаването до готовност и на патладжана. Добавям и подправките, копъра, счукания чесън, магданоза, кубчето натрошен бульон.

Хубаво разбърквам сместа с подправките и я изсипвам върху изпечените вече за 30 минути тиквички. Разпределям сместа равномерно и заглаждам.

Веднага в купа смесвам продуктите за заливката (3 яйца, 3 с.л. брашно, прясното мляко, настъргания кашкавал, наситнените магданоз и копър).

Заливката я разпределям равномерно върху задушената смес и допичам мусаката отново във фурната за 15 минути на 200 º до златисто! Много вкусно и леко лятно ястие!

Мусаката с тиквички и патладжан е готова.

Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар