Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Японска супа с шийтаке

Японска супа с шийтаке

Японска супа с шийтаке
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Диетичната японска супа с гъби ще ви накара да заобичате диетата си"

Необходими Продукти

  • шйтаке - 500 г
  • кладница - 500 г
  • джинджифил - корен
  • куркума - корен
  • магданоз - връзка
  • мащерка - връзка
  • чесън - 1 стрък пресен
  • черен пипер
  • сол
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете гъбите. Настържете куркумата и джинджифила и накъсайте магданоза и мащерката.

Нарежете на дребно чесъна. В тенджера сложете малко краве масло и изсипете всички съставки за гъбената супа.

Запържете за малко и добавете литър и половина вода. Гответе диетичната супа, докато гъбите се размекнат.

Овкусете японска супа с шийтаке по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: