Пияно крехко свинско с гъби и сметана

Потребител#182240Потребител#182240
Новак
11
62
19
17
06/08/2020
"Опияняващо вкусно свинско с гъби и сметана "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържено Свинско

Начин на приготвяне

Пияно крехко свинско с гъби и сметана - за да превърнете всеки момент в специален повод!

В тиган с незалепващо покритие слагаме 3 с.л. зехтин и 1 скилидка чесън нарязан на 3 да се запържи. После добавяме месо от свински бут, нарязано на хапки, запечатваме за около 5-6 мин. и добавяме 1 ч.ч. бяло вино, и от всички подправки половината (черен пипер, сол, универсална подправка, соев сос, пушен червен пипер), а другата половина оставяме за приготвянето на гъбите.

Задушаваме под капак до извиране на течността и след като изври, запържваме за 2-3 минути и изваждаме месото. Не трябва да има останали нищо по дъното на тигана, освен 3 -те парчета чесън и малко мазнина.

След това добавяме едро нарязаните гъби и маслото, когато то се разтопи напълно добавяме виното и всички останали подправки. Първо задушаваме под капак 15 мин., а после махаме капака и изчакваме течността да изври.

Малко преди да е извряла, добавяме сметаната и оставяме да покъкри не повече от 3-5 мин. След това добавяме към вече готовите гъби - готовото месо и отново изчакваме 3-5 мин. Накрая добавяме и настъргания кашкавал. След минута ястието от свинско със сметана е готово.

Много апетитно блюдо, което напомня на свинска кавърма.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар