Апетитни кюфтета в сос

06/08/2020
"Има и за хапване, има и за топване - кюфтета в сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 382
  • Преглеждания за месеца247
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кюфтета - 10 бр./тарелка/
  • лук - 3 глави средни
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Кюфтета

Начин на приготвяне

Ако обичате яхния с кюфтета, и тази идея ще ви допадне.

Почистете лука от люспите и го нарежете на ситно.

Загрейте олиото в тенджера за готвене.

Добавете лука и гответе до златист загар.

Намалете температурата на котлона.

Отстранете леко лука по периферията и наредете готовите кюфтета.

Пържете ги в мазнината до промяна на цвета им.

Обърнете ги внимателно.

Добавете червеният пипер и доматеното пюре.

Разбъркайте и налейте около 250 мл. топла вода при пържените кюфтета.

Добавете захарта, за да притъпи киселинността на доматеното пюре.

Овкусете със сол и млян черен пипер.

Оставете да къкри на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Разбийте брашното с малко вода /да се получи кашичка/ и сгъстете соса, като бъркате непрекъснато.

Гответе още 1 минута и отстранете ястието.

Добър апетит с апетитните кюфтета в сос!

Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
28.50 лв.
Виж ››

Допълнение към колекцията ви от уникални кухненски съдове е този алуминиев тиган с незалепващо покритие. Удобен за готвене, с дълга дръжка и прекрасен син цвят, алуминиевият тиган е новия помощник-готвач във вашата кухня.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар