Солен императорски кекс

Христинка КолеваХристинка Колева
Чирак
140
2k
494
289
08/08/2020
"Кекс за императори или ценители като нас "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 464
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солен Кекс

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера.

Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавя прясното мляко, олиото и натрошеното сирене.

Добавя се брашното и сместа се разбърква.

Накрая се прибавят нарязаните на дребни кубчета салам и кашкавал и 2-3 с.л. от семената.

Сместа за чудния солен кекс се изсипва в намазана с олио кексова форма. Отгоре се поръсва с останалите семена.

Икономичният кекс се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 40-45 минути.

Оставя се леко да се охлади във формата и тогава се изважда върху решетка.

Приятен апетит с този солен императорски кекс!

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар