Питка за кръщене Валентина

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
299
2k
557
398
09/08/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 8 и 1/2 ч.ч.
  • мая - 2 пакетчета суха
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч. хладка
  • сол - 2 щипки
  • мед - 3 с.л.
  • краве масло - 1 ч.ч. разтопено
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода и я оставете да се активира.

Пресейте брашното, поръсете със солта и направете кладенче в средата. Добавете 3/4 ч.ч. от маслото, меда и маята и разбъркайте.

Започнете да добавяте на части и останалата вода и постепенно замесете средно твърдо тесто. Оставете го да втасва до удвояване на обема.

Втасалото тесто премесете леко и разточете на кора с дебелина около 0.5 см. Разрежете на триъгълници.

Всеки от тях намажете с малко разтопено масло, навийте на кифлички и подредете в предварително намазнена тава за печене.

Оставете да втаса за още 30 мин. и намажете отгоре с още малко масло.

Печете питката за кръщене 20 мин. на 200 градуса и още около 15 мин. на 180 градуса.

Малко преди да е готова домашната питка, намажете с разбитите жълтъци и оставете до готовност.

Питка за кръщене Валентина - почерпете всички близки и гости за здраве!

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар