Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Градинарска мусака с босилек и патладжани

Градинарска мусака с босилек и патладжани

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689701
Градинарска мусака с босилек и патладжани
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
11/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"При гледката на тази градинска мусака, ни идва да извадим киселото мляко от хладилника - уникална"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 3 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • босилек - пресен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните, тиквичката, морковите и лука на кубченца и ги запържете в олиото за кратко, колкото да си пуснат аромата.

Добавете ориза и запържете за още около минута. Овкусете с подправките, прибавете и предварително рендосаните домати.

Оставете на огъна за още 2-3 мин. Прехвърлете в тавичка и залейте с водата.

Печете 25 мин на 200°C и още ~ 35 мин (или до готовност на ориза) на 220°C.

Разбийте яйцата и киселото мляко и залейте с тях мусаката с ориз.

Печете градинарската мусака с босилек и патладжани още 10-на мин или до получаване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: