Начин на приготвяне
За това вкусно бирено мезе целите охлюви се измиват. Слагат се в тенджера. Слагат се на котлона, колкото да се попарят.
Изрязва се само мускула /пълзящата част на охлюва/. Накисва се с оцет и се измива много добре.
В купа се чукват яйцата. Разбиват се. Добавя се бирата и се разбърква. Постепенно се добавя брашното, като непрекъснато се разбърква.
Цели се да се достигне гъстота на сместа, малко по-гъста от палачинковата. Овкусява се със и черен пипер. Разбърква се.
В касерола се сипва повечко олио да загрее. Всяко от охлювчетата се потапя в панировката Патафри и се пържи от 2-те страни.
Получават се панирани охлюви се хрупкава панировка.
Изкарват се върху кухненска хартия, за да се отнеме от мазнината.
Охлювите с паста Патафри чудесно гарнират една студена бира.