Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Летен пълнен шаран в смокинови листа и салвия

Летен пълнен шаран в смокинови листа и салвия

Летен пълнен шаран в смокинови листа и салвия
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шаран - 1.5 кг
  • смокинови листа - 5 големи
  • салвия - 3 стръка
  • девесил - 5 стръка
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • кладница - 500 г гъби
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и осоляване шарана. Оставяме го на страна, да си поеме ароматите, и през това време измиваме и кълцаме гъбите.

След това редим ябълката и слагаме всичко на тигана.

Овкусяваме гъбите и ябълката с черен пипер и чакаме, докато омекне всичко.

Прибавяме орехите и пълним шарана с това, като преди да го зашием, нарязваме лимона на кръгчета и го слагаме в рибата с няколко стръка девесил.

Салвията, останалата част от девесила, нареждаме върху пълнения шаран.

Увиваме го в предварително опарените смокинови листа.

Наливане виното отстрани и печем летния пълнен шаран в смокинови листа и салвия на горен и долен реотан 200 градуса за 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: