Пуешко вретено

Пуешко вретено

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
517
6k
1k
1k
3
14/08/2020
"Хапнете си сладко, сладко това разкошно пуешко вретено"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 337
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Начукайте леко пуешките пържоли. Посолете и овкусете с черен пипер.

Разбийте две яйца с телена бъркалка и добавете 20 г настърган пармезан.

Загрейте 2 с.л. зехтин и изпържете един омлет. Нарежете омлета на 3 ленти.

В средата на всяка пържола сложете по парче омлет и слайс бекон. Завийте на руло и забодете с клечка за зъби.

В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете скилидки чесън и клонка розмарин. Изпържете руладините от всички страни за кратко и полейте с бялото вино.

Излейте 50 мл топла вода, захлупете съда и гответе пуешките рулца 20 мин или докато останат на мазнина.

Сварете 500 г картофи. Обелете ги и пюрирайте, докато са още топли. Сложете в топлото пюре бучка краве масло и налейте 100 мл прясно мляко.

Бъркайте енергично с вилица, докато пюрето стане пухкаво. Никога не разбивайте картофено пюре с миксер.

Става като лепило. Сложете картофеното пюре в подходяща за сервиране чиния и отгоре наредете пуешкото вретено.

Полейте пуешкото вретено с мазнината от пърженето. Сервирайте ястието топло.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар