Начин на приготвяне
Телешките езици се измиват добре. Сваряват се добре. За по-бързо може да се използва и тенджера под налягане.
Картофите се обелват и измиват. Слагат се да се варят, като трябва да се оставят една идея по-твърди, защото ще продължат да се готвят.
Подготвя се панировката за езиците. В голяма купа се чукват яйцата. Разбиват се. Сипва се бирата.
Добавя се брашното, като непрекъснато се разбърква. Количествата не са строги, добавя се още бира или брашно до получаване на по-гъста от палачинкова смес. Посолява се.
В касерола се загрява олио. Езиците се разрязват на 2 по дължина. Всяко парче се потапя в бирената панировка и се пържи.
Изкарват се върху кухненска хартия, за да отнеме от мазнината.
Картофите се отцеждат и нарязват на кубчета за картофена салата. Чесънът се обелва. Три от скилидките се нарязват на филийки. Копърът се измива и нарязва на ситно.
В голям тиган се слага олио да загрее. Добавят се картофите. Запържват се до златист загар. Добавят се чесън, копър и сол. Дозата е голяма, затова е добре да се приготвят на няколко пъти. И картофите соте са готови.
В купа се слагат киселото мляко и майонезата. Разбиват се. Останалите 2 скилидки чесън се пресират и добавят. Добавя се сол и се разбърква.
Сглобява се порция телешки език с бирена панировка, картофи соте и чеснов сос, а на нея ѝ липсва само чаша червено вино.