Топъл хляб за студени дни

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
637
956
181
599
1
16/08/2020
"Този домашен хляб сгрява душата "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 800 г
  • вода - 600 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода активирайте маята със захарта.

Когато шупне, пресейте вътре брашното и добавете солта.

Тестото става лепкаво, затова бъркайте с дървена лъжица, а не месете. Покрийте и оставете да втаса.

Вземете тенджера с капак и я сложете за 30 мин във фурната на 230°C да се загрее.

Втасалото тесто сложете върху силно набрашнен плот и му придайте форма, след което оставете да втаса, докато се загрее тенджерата.

Внимателно вземете тенджерата, поставете домашния хляб и върнете във фурната за 30 мин под капак.

Сложете съд с вода на дъното на фурната, махнете капака и допечете топлия хляб за студени дни за още 15 мин.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар