Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Топъл хляб за студени дни

Топъл хляб за студени дни

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Топъл хляб за студени дни
Снимка: Ваня Величкова
1 / 5
16/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Този домашен хляб сгрява душата"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • вода - 600 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода активирайте маята със захарта.

Когато шупне, пресейте вътре брашното и добавете солта.

Тестото става лепкаво, затова бъркайте с дървена лъжица, а не месете. Покрийте и оставете да втаса.

Вземете тенджера с капак и я сложете за 30 мин във фурната на 230°C да се загрее.

Втасалото тесто сложете върху силно набрашнен плот и му придайте форма, след което оставете да втаса, докато се загрее тенджерата.

Внимателно вземете тенджерата, поставете домашния хляб и върнете във фурната за 30 мин под капак.

Сложете съд с вода на дъното на фурната, махнете капака и допечете топлия хляб за студени дни за още 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: