Начин на приготвяне
1. Сварете и обелете картофите;
2.Нарежете магданоза и лука и ги прибавете в купа заедно с обелените вече картофи;
3.Прибавете 3-4 щипка чубрица, 1 червен и черен пипер и сол на вкус, както и яйцата със зехтина;
4. Размачкайте всичко до получаване на грубо пюре, гледайте да няма големи парчета картофи;
5.В тавичка сложете хартия за печене, за да не се занимавате после да търкате тавата;
6.Оформяйте кюфтенца и ги разпределяйте, така че да ви стигне мястото и да не се допират едно до друго;
7, Гледайте да ги оформяте по-малки и леко сплескани, за да се изпекат добре и да не се чупят при вадене;
8. Наредете парченца кашкавал отгоре, за да се запече добре и да станат кукитата чудесни;
9. Изпечете за около 40 мин на 190 градуса, като гледате да хванат коричка и кашкавалът да се разтопи и запече.