Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кукис със сирене, кашкавал и чубрица

Картофени кукис със сирене, кашкавал и чубрица

Mimi Danielle KalcheffMimi Danielle Kalcheff
Новак
97717
Картофени кукис със сирене, кашкавал и чубрица
Снимка: Mimi Danielle Kalcheff
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 250 г
  • магданоз
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете и обелете картофите;

2.Нарежете магданоза и лука и ги прибавете в купа заедно с обелените вече картофи;

3.Прибавете 3-4 щипка чубрица, 1 червен и черен пипер и сол на вкус, както и яйцата със зехтина;

4. Размачкайте всичко до получаване на грубо пюре, гледайте да няма големи парчета картофи;

5.В тавичка сложете хартия за печене, за да не се занимавате после да търкате тавата;

6.Оформяйте кюфтенца и ги разпределяйте, така че да ви стигне мястото и да не се допират едно до друго;

7, Гледайте да ги оформяте по-малки и леко сплескани, за да се изпекат добре и да не се чупят при вадене;

8. Наредете парченца кашкавал отгоре, за да се запече добре и да станат кукитата чудесни;

9. Изпечете за около 40 мин на 190 градуса, като гледате да хванат коричка и кашкавалът да се разтопи и запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: