Плосък бъркан хляб с царевично брашно
Tanak mešani hleb sa kukuruznim brašnom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Плосък бъркан хляб с царевично брашно

Плосък бъркан хляб с царевично брашно

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2643k6862k1
Плосък бъркан хляб с царевично брашно
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не забравяйте да добавите и щипка любов към плоския бъркан хляб, за да стане идеален"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За този царевичен хляб двата вида брашно се смесват и пресяват.

Към киселото мляко се прибавя бакпулверът и се разбърква.

В купа се поставя половината брашно. Добавят се яйцето, киселото мляко, олиото, солта и натрошеното сирене.

Сместа се бърка с лъжица и се започва постепенно да се добавя останалото брашно.

Тестото се поставя в тава с размер 23-25 см, постелена с хартия за печене, и се заглажда.

Оставя се да почине 15 минути или докато фурната загрее.

Плоският хляб се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.

Приятен апетит с този плосък бъркан хляб с царевично брашно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: