Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Плосък бъркан хляб с царевично брашно

Плосък бъркан хляб с царевично брашно

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Плосък бъркан хляб с царевично брашно
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не забравяйте да добавите и щипка любов към плоския бъркан хляб, за да стане идеален"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • олио - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 15 г
  • сирене - 150 г
  • брашно - 200 г бяло
  • царевично брашно - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този царевичен хляб двата вида брашно се смесват и пресяват.

Към киселото мляко се прибавя бакпулверът и се разбърква.

В купа се поставя половината брашно. Добавят се яйцето, киселото мляко, олиото, солта и натрошеното сирене.

Сместа се бърка с лъжица и се започва постепенно да се добавя останалото брашно.

Тестото се поставя в тава с размер 23-25 см, постелена с хартия за печене, и се заглажда.

Оставя се да почине 15 минути или докато фурната загрее.

Плоският хляб се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.

Приятен апетит с този плосък бъркан хляб с царевично брашно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: