Меки кифлички с мармалад

21/08/2020
"Много меки кифлички с мармалад, на които се радват всички у дома "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кифлички

Начин на приготвяне

Меки кифлички с мармалад, с които бързо ще заменят сладките за кафе.

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче в него. Разтопете кравето масло, а маята разтворете в прясното мляко. Сложете в брашното всички продукти и замесете меко тесто.

Тестото завийте в памучна кърпа и оставете на топло. Трябва да утрои обема си. Разделете на топки от по 100 г. може да ползвате кухненски кантар и така да измерите с точност.

С помощта на точилка разточете всяко топче на елипса. В едната част сложете мармалад и завийте на руло. Застелете си тавичка с хартия за печене. Подредете приготвените кифлички в нея.

Оставете повторно да втасат мармаладените кифлички. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност. Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте веднага пухкавите кифлички.

Стилна голяма бамбукова купа 25 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна голяма бамбукова купа 25 см
29.99 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа с удобни размери може да помогне в поднасянето на основни, сладкиши, плодове. Качествена, стилна, лека и практична. Купата от бамбук се поддържа лесно и същевременно е ценен помощник за всяка домакиня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар