Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Свежи сандвичи с плосък египетски хляб

Свежи сандвичи с плосък египетски хляб

Свежи сандвичи с плосък египетски хляб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
67 мин.
Порции
3
"Свежи сандвичи за бързо хапваме у дома или навън - страхотни са"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пакет
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 к.л.
  • вода
  • лютеница - 6 с.л.
  • майонеза - 6 с.л.
  • шпеков салам - 300 г
  • ементал - 4 слайса
  • краставици - 1 бр.
  • маруля - 4 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плоския хляб брашното се пресява в тава. Смесва се с маята и солта. Разбърква се. Оформя се кладенче. В каничка се сипват водата и прясното мляко. Затоплят се. Добавят се и постепенно се замесва тесто, което накрая не трябва да лепне, но да е еластично.

Оставя се да втаса. Оформят се топки. Премесват се отново и се оставят да починат 10 минути. Разточват се с дебелина около 0.5 см. Оставят се, да се надуят отново.

Фурната се загрява на 200 градуса. Загрява се и тавата, в която ще се пекат хлебчетата. Поръсва се с брашно и се слагат хлебчетата. Пекат се около 5-7 минути до запичане. Когато хлябът е готов, може да се използва за студени сандвичи.

Разрязва се на 2 по дължина, като не се разрязват до края. От едната страна се намазва с лютеница, а от другата с майонеза. Краставицата и марулята се измиват. Саламът се нарязва на филийки.

Краставицата се нарязва на филийки. Във всяко от египетските хлебчета се нарежат филийки салам и краставици. Добавя се по слайс Ементал и се завършва с листо маруля. Свежите сандвичи с плосък египетски хляб са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: