Гъбена яхния с месо

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Гъбена яхния с месо3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Приятен апетит с порция гъбена яхния с месо"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • гъби - 200 г
  • вино - 100 мл червено
  • вода - 50 мл
  • брашно - 1/2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пикантина
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета и слагаме в нагорещена мазнина да се пържи до златисто.

През това време си почистваме и нарязваме гъбите, лука, моркова и чесъна.

След като месото се е запържило, добавяме нарязаните на ситно лук и морков.

Запържваме за още 5 минути, добавяме нарязаните гъби и пържим още 5 минути.

Добавяме подправките, разбъркваме и добавяме виното и водата.

Оставяме ястието на тих огън да къкри около 10 минути.

Накрая добавяме разбитото брашно в малко вода и бъркаме вкусната яхния до сгъстяване.

Поднасяме гъбената яхния с месо, поръсена с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: