Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Мезета»Задушен заешки дроб с праз

Задушен заешки дроб с праз

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Чирак
23103611
Задушен заешки дроб с праз
Снимка: Стоян Георгиев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Чудна гозба от задушен заешки дроб с праз"

Необходими Продукти

  • заешки черни дробчета - 700 г домашни
  • брашно
  • праз - 1 връзка
  • захар - 1 к.л.
  • домати - 700 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешките дробчета се измиват добре. По преценка се нарязват на едри парчета.

В дълбока чиния се слага брашно. Дробчетата се овалват едно по едно. Нареждат се на дъска.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на филийки.

Доматите се измиват и нарязват на ситно. В дълбок тиган се слага повечко олио да загрее.

Добавя се празът, за да се запържи. Добавя се захарта. Когато празът се запържи леко, се добавят доматите. Слага се капак на тигана и се задушават.

Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.

Добавят се дробчетата и отново се покрива с капак.

Оставя се, докато дробчетата се сготвят, като от време на време се разбърква.

Кой не обича задушен заешки дроб с праз?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: