Начин на приготвяне
Заешките дробчета се измиват добре. По преценка се нарязват на едри парчета.
В дълбока чиния се слага брашно. Дробчетата се овалват едно по едно. Нареждат се на дъска.
Празът се почиства и измива. Нарязва се на филийки.
Доматите се измиват и нарязват на ситно. В дълбок тиган се слага повечко олио да загрее.
Добавя се празът, за да се запържи. Добавя се захарта. Когато празът се запържи леко, се добавят доматите. Слага се капак на тигана и се задушават.
Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.
Добавят се дробчетата и отново се покрива с капак.
Оставя се, докато дробчетата се сготвят, като от време на време се разбърква.
Кой не обича задушен заешки дроб с праз?