Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Задушен праз с домати

Задушен праз с домати

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Задушен праз с домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Постна зеленчукова яхния, която е не само вкусна, но и много икономична"

Необходими Продукти

  • праз лук - 5 - 6 стръка
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • маслини - 10 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и в него задушаваме нарязания на колелца праз лук.

Добавяме малко сол, червения пипер, доматите, изчистените от костилки маслини и подправките.

Оставяме ястието да се задуши за 10-15 мин.

След това изсипваме водата с разтвореното в нея брашно. Оставяме на тих огън за около 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: