Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със зелен фасул

Мусака със зелен фасул

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Мусака със зелен фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5-6
"Днес ще ви изненадаме с тази вкусна мусака, която сме сигурни, че много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 4 ч.ч. замразен
  • картофи - 3 - 4 броя
  • зехтин - 1 сл.
  • кайма - 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • сол
  • риган - 1/2 ч.л.
  • доматен сок - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 2 стръка накълцан
  • кашкавал - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете зеления фасул. Трябва да остане леко хрупкав. Картофите обелете, нарежете на кубчета и ги бланширайте за 5 минути във вряща вода.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Сгорещете мазнината и запържете до златисто каймата, чесъна и лука. Задушете. Добавете доматите, солта и ригана. Оставете да къкри 10 минути.

Сложете готовия зелен фасул на дъното на тавичка и го разбъркайте с картофите. Овкусете с подправки и отгоре изсипете каймата.

Смесете яйцата, сиренето и зеления лук и изсипете върху каймата.

Печете 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Снежи Драганова
Снежи Драганова
мнооооооооооооого вкусна мусака :)
12.12.2013 14:03