Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Парени селски чушки

Парени селски чушки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Парени селски чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20 брукана
"Любима рецепта за люти чушлета, от която задължително ще се възползваме!"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг чорбаджийски или др. малки
  • оцет - 3 л
  • вода - 1 л
  • сол - 400 г
  • дафинов лист - 7 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и махнете дръжките. Кипнете водата с оцета, захарта, солта, олиото и добавете черния пипер, бахара, дафиновите листа.

Пускайте в кипящата смес чушките на части. Дръжте ги по 2-3 минути и ги вадете. След това пускайте другите и т.н.

Оставете чушките да изстинат, напълнете ги в буркани. Залейте ги с изстиналата марината и затворете с капачки. Стерилизирайте бурканите за 10 минути след завиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: