Капама с домашен петел

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26251641
Капама с домашен петел
Снимка: Татяна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр. домашен
  • дафинов лист - 4 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 4 зърна
  • заек - 1 бр. домашен
  • кисело зеле - 3 буркана
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мас - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се почиства добре. Нарязва се на парчета. Слага се в тенджера.

Добавят се дафиновият лист, черният пипер и бахарът.

Клоква се за 30 минути.

Заекът се нарязва на парчета.

Подготвя се голям гювеч. На дъното се изсипва 1 буркан кисело зеле. Нарежда се месото от петел. Добавя се вторият буркан кисело зеле.

Нарежда се заешкото месо. Отгоре се разстила и последния буркан кисело зеле. Поръсва се с червен пипер и сол.

Залива се с бульона, в който е клокнал петелът. Добавя се маста.

Капамата се пече 1 час на 200 градуса да заври.

Намаля се за още 2 часа на 150 градуса.

Капамата с домашен петел е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: