Начин на приготвяне
Петелът се почиства добре. Нарязва се на парчета. Слага се в тенджера.
Добавят се дафиновият лист, черният пипер и бахарът.
Клоква се за 30 минути.
Заекът се нарязва на парчета.
Подготвя се голям гювеч. На дъното се изсипва 1 буркан кисело зеле. Нарежда се месото от петел. Добавя се вторият буркан кисело зеле.
Нарежда се заешкото месо. Отгоре се разстила и последния буркан кисело зеле. Поръсва се с червен пипер и сол.
Залива се с бульона, в който е клокнал петелът. Добавя се маста.
Капамата се пече 1 час на 200 градуса да заври.
Намаля се за още 2 часа на 150 градуса.
Капамата с домашен петел е готова.