Донъти с ябълки

Силвия Николова
Силвия Николова
Новак
18/09/2013
"Америка може да е измислила донътите, но ние сме измислили донътите с ябълки, които са поне два пъти по-вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 244
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 4 бр. жълто - червени
  • захар - на вкус
  • мазнина - за пържене
  • брашно - 150 г
  • бира - плодова
  • яйца - 1 бр. жълтък + 2 бр. белтъци
  • сол
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на каша брашното, 1 с.л. захар, жълтъка, малко сол с плодова бира. Кашата не трябва да е рядка.

Оставете я за 30 минути на топло място. Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг и внимателно ги добавете към останалата смес.

Нарежете ябълките на филии с дебелина около 1 см, като почистите семенната част.

Всяка ябълка се потапя хубаво в сместа и се пуска да се пържи на маслена баня от двете страни. Изпържените ябълкови понички се вадят, отцеждат и се поръсват с малко канела и пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Соня
Соня
19.09.2013 10:27
Научете се да пишете. Няма дума донъти, има дума понички.
0
0