Начин на приготвяне
Сложете на котлона в тенджерка обилно количество вода и когато заври, сложете в нея пилешките дреболии, старателно измити и почистени предварително.
Оставете да поврат 4-5 минути като отпенвате.
Извадете дреболиите с решетъчна лъжица и покрийте съда, в който са, за да не изсъхват и потъмняват.
Нарежете лука на тънки жулиени и сложете да се запържва на тих до умерен огън в маслото и олиото.
През това време си нарежете и зелената чушка и добавете и нея с щипка сол.
Когато зеленчуците омекнат хубаво, сложете доматите - обелени и настъргани на едро ренде (използвайте добре узрели домати). Запържете, докато променят цвета си и станат с лек керемиден оттенък.
Нарежете дробчетата и сърцата само ако са по-големи. Сложете ги в тигана при зеленчуците, налейте половината вино и половината бульон и оставете да къкри, докато течността се изпари. Тогава сипете останалото вино и бульон, като ако е нужно, може да доливате още допълнително.
Сложете почистените и нарязани печурки, подправките и още малко сол и гответе 2-3 минути. Така гъбките ще останат крехки.
След като приключите, дръпнете от огъня и захлупете съда за няколко минути, за да се задуши ястието.
Тези пилешки дреболии по селски можете да поднесете като основно ястие с хубав домашен хляб и салата или като мезе за бира или вино.
Традиционен български вкус, към който няма как да останете безразлични.
Добър апетит!