Класическа българска мусака

TediGoTediGo
Новак
28
184
35
78
26/08/2020
"Не мислим, че има човек, който да не обича класическата българска мусака"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 939
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязвам картофите на дребни кубчета. В дълбок тиган загряваме олиото.

Добавяме в него ситно нарязаните лук и пиперка.

Като поомекнат, добавяме каймата и хубаво запържваме.

След това добавяме картофите и подправките и разбъркваме хубаво.

Когато картофите изменят цвета си и омекнат малко, добавяме доматеното пюре и разбъркваме.

Сваляме от котлона. Изсипваме мусаката в голяма тава и слагаме в предварително загрята фурна да се запече.

Когато картофите са готови, заливаме мусаката с полива, приготвен от изброените продукти.

Печем мусаката до златисто.

Рецептата за мусака е изпълнена!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар