Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме патладжаните, режем ги на колелца и посоляваме.
Оставяме ги да си отделят черния цвят за около 30 минути.
През това време си приготвяме доматите, премахваме ципити и стържем на едро ренде или ги минаваме през машинка за мелене.
Измиваме патладжана и оставяме да се отцеди. След това загряваме олио в тиган и пържим колелцата, оваляни в брашно до златист цвят.
Поставяме готовите пържени патладжани върху кухненска хартия, да се отдели излишната мазнина.
След като приключим с пърженето, в дълбока тенджера си задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън.
Добавяме доматите овкусяваме със сол и добавяме 1 с.л. захар.
Варим соса до сгъстяване. Започваме да пълним в сухи буркани, като редуваме ред патладжан, ред сос.
Затваряме бурканите, подреждаме ги в съда за варене и пълним с вода.
Варим бурканите 15 минути след завирането на водата.
След това отнемаме от огъня и оставяме още малко да постоят в горещата вода.
Вадим патладжана с домати в буркани и ги обръщаме с капачките надолу.
Оставяме така до охлаждане.