Крокети с кайма и картофи

Крокети с кайма и картофи

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
10
97
893
14
28/08/2020
"Крокети с кайма и много желание - няма защо да казваме, че и вкусът е чудесен"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 811
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се и се сваряват, докато омекнат. Отцедени се намачкват на пюре и леко се охлаждат.

Добавя се един жълтък в каймата и се овкусява с черен пипер, магданоз и чубрица. В купешка кайма не добавям сол, има достатъчно.

С мокри ръце се оформят крокети с дължина 8 см и се оставят във фризера за 20-30 минути да стегне каймата.

Разбива се едно яйце в купа, сипва се в чиния брашно, а в друга чиния - галета.

Загрява се олио в тиган. Крокетите с кайма първо се топят в брашно, после в яйце и се овалват в галета.

Крокетите с кайма и картофи се пържат от двете страни до златисто на умерен огън.

Сервират се с подходяща сезонна салата или просто зеленчуци.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар