Прясно зеле с домати в буркани

НикиНики
Новак
146
1k
616
166
29/08/2020
"Ако обичате прясно зеле с домати, вече може да се подготвите за зимата с буркани с тази вкусна гозба "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 057
  • Преглеждания за месеца367
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Нарязваме си зелето на ивички, посоляваме и намачкваме, оставяме около 20 минути в съд под наклон, да се отцеди.

През това време си почистваме доматите от ципите и стържем на едро ренде.

В дълбока тенджера си загряваме олио (знаем, че зелето поема доста мазнина, така че сипете повечко) сипваме нарязаното зеле на части, като разбъркваме.

Щом сме сложили всичкото прясно зеле, захлюпваме тенджерата с капак и задушаваме до омекване.

След това добавяме 5-6 ч.л. червен пипер с връх. Разбъркваме, добавяме доматите, нарязания магданоз и вода.

Варим ястието със зеле на тих огън до готовност. След това пълним в буркани и стерилизираме за 10 минути след завиране на водата.

Така, когато се върнем, късно от работа и нямаме време за готвене, отваряме бурканите сервираме една вкусна и лека вечеря от прясно зеле с домати в буркани!

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар