Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Прясно зеле с домати в буркани

Прясно зеле с домати в буркани

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Прясно зеле с домати в буркани4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ако обичате прясно зеле с домати, вече може да се подготвите за зимата с буркани с тази вкусна гозба"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • домати - 6 - 7 бр. средни
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си зелето на ивички, посоляваме и намачкваме, оставяме около 20 минути в съд под наклон, да се отцеди.

През това време си почистваме доматите от ципите и стържем на едро ренде.

В дълбока тенджера си загряваме олио (знаем, че зелето поема доста мазнина, така че сипете повечко) сипваме нарязаното зеле на части, като разбъркваме.

Щом сме сложили всичкото прясно зеле, захлюпваме тенджерата с капак и задушаваме до омекване.

След това добавяме 5-6 ч.л. червен пипер с връх. Разбъркваме, добавяме доматите, нарязания магданоз и вода.

Варим ястието със зеле на тих огън до готовност. След това пълним в буркани и стерилизираме за 10 минути след завиране на водата.

Така, когато се върнем, късно от работа и нямаме време за готвене, отваряме бурканите сервираме една вкусна и лека вечеря от прясно зеле с домати в буркани!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: