Начин на приготвяне
Нарязваме си зелето на ивички, посоляваме и намачкваме, оставяме около 20 минути в съд под наклон, да се отцеди.
През това време си почистваме доматите от ципите и стържем на едро ренде.
В дълбока тенджера си загряваме олио (знаем, че зелето поема доста мазнина, така че сипете повечко) сипваме нарязаното зеле на части, като разбъркваме.
Щом сме сложили всичкото прясно зеле, захлюпваме тенджерата с капак и задушаваме до омекване.
След това добавяме 5-6 ч.л. червен пипер с връх. Разбъркваме, добавяме доматите, нарязания магданоз и вода.
Варим ястието със зеле на тих огън до готовност. След това пълним в буркани и стерилизираме за 10 минути след завиране на водата.
Така, когато се върнем, късно от работа и нямаме време за готвене, отваряме бурканите сервираме една вкусна и лека вечеря от прясно зеле с домати в буркани!