Лютивка със сурови чушлета
Ljutivka sa svežim paprikama
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Лютивка със сурови чушлета

Лютивка със сурови чушлета

НикиНики
Мастър Шеф
7596k3k3k3
Лютивка със сурови чушлета
Снимка: Ники
1 / 2
29/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
230 мин.
Порции
15
"Ние нямаме търпение да опитаме лютивката със сурови чушлета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пипера измиваме, почистваме от дръжките и го печем. Поставяме го в съд с капак да се задуши.

Доматите почистваме от ципите и ги смиламе. Пипера обелваме и също смиламе.

Лютите чушки (количеството е по-избор) нарязваме на ситно.

В дълбок съд слагаме доматите и изваряваме, добавяме нарязаните люти чушки и смлените червени чушки.

Варим още около 15 минути. Накрая добавяме олиото, захарта, сол на вкус и целите чорбаджийски чушки.

Варим нашата домашна лютивка още 10 минути. Добавяме нарязания на ситно магданоз.

Отнемаме от котлона, пълним бурканчетата с лютивка. Стерилизираме за 10 минути от завирането на водата.

Вадим бурканите и обръщаме с капачките надолу.

Лютивката със сурови чушлета е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: