Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пропукани чушлета в марината

Пропукани чушлета в марината

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пропукани чушлета в марината
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Следващият път, когато ви отправят пикантно предложение - приемете"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1 кг
  • оцет - 1 литър, винен
  • захар - 800 г
  • сол - 2 с.л., с връх
  • магданоз - 2 връзки
  • чесън - 3 - 4 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам чушлетата и ги подсушавам. Скъсявам дръжките им, за да не заемат място.

Изчистения магданоз нарязвам на ситно, а обелените скилидки чесън - на тънки резенчета.

Приготвям марината от захарта, солта и оцета. Слагаме я на котлона да заври, за да се разтворят съставките.

Поставя, я на страна, за да се охлади. Пропуквам лютите чушки на тефлонов тиган /или скара/. Непосредствено след топлинната обработка ги поставям в охладената марината. Разбърквам ги добре и ги похлупвам с капак. Така престояват около 3-4 часа.

Приготвям буркани, в които подреждам ред чушки, ред магданоз и чесън. Притискам внимателно съставките и ги заливам с маринатата.

Тези мариновани чери чушлета не се стерилизират и нямат добавка на аспирин или друг консервант. Запазват ги оцетът и захарта.

Съвет: Когато ви се налага да обелите по-голямо количество чесън, освободете скилидките и ги залейте със студена вода за няколко часа. Отделянето на люспата става много лесно и бързо.

Пропуканите чушлета в марината са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: