Начин на приготвяне
Намазваме правоъгълна тава с малко олио, след което слагаме 1 пласт от корите и ги намазваме с доматеното пюре. Ако не разполагаме с пюре, може и с кетчуп.
След това слагаме пласт от половината каймата, разстиламе я добре и покриваме с кора. След, което слагаме отново от пюрето и върху него нарязани на ситно половината от пуешкото или свинското филе и половината от кашкавала (кашкавалът може да бъде настърган.
Покриваме с кора, намазваме с пюре и слагаме другата половина от каймата, покриваме с кора, върху която слагаме доматено пюре и другата част от филето и кашкавала, покриваме ги с кора, намазваме с пюре и поливаме с малко, но достатъчно олио, за да покрием лазанята.
Изпичаме до готовност лазанята в загряна умерена фурна.
Коментари
За копите, става страхотно с кори за лазаня, не е сухо, доматеното пюре и кашкавала, правят лазанята сочна, но е малко тежичка. Пробвала съм тази рецепта много пъти и резултатът е уникално вкусен!