Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кюфтета»Кюфтета по Цариградски със сос от манатарки

Кюфтета по Цариградски със сос от манатарки

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689701
Кюфтета по Цариградски със сос от манатарки
Снимка: Ася Заевска
1 / 7
01/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Ъпгрейдваме кюфтенцата по Цариградски с вкусен сос от манатарки"

Необходими Продукти

  • За кюфтенцата
  • кайма - 550 г
  • кромид лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • индийско орехче
  • олио - за пържене
  • За пюрето
  • картофи - 600 г
  • масло - 200 г
  • сол
  • индийско орехче
  • За соса
  • сушени манатарки - 1/3 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол
  • червено вино - 2 с.л. (мерло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези апетитни кюфтета по цариградски месете каймата с подправките и нарязаните на дребно лук и чесън.

Оформете малки кюфтенца и ги изпържете в сгорещено олио.

Обелете картофите и ги нарежете на едро.

Сварете ги в подсолена вода и ги отцедете.

Добавете маслото, сол и индийско орехче на вкус. Намачкайте с преса.

За соса от манатарки накиснете гъбите във водата за около 30 мин.

Запържете брашното в маслото и на тънка струя (при непрекъснато разбъркване) добавете водата от манатарките.

Прибавете виното, малко сол и гъбките.

Намалете огъня и оставете за 10-на мин /или до сгъстяване на соса.

Поднесете кюфтета по цариградски със сос от манатарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
В каймата трябва да има също яйца, магданоз, галета, газирана вода, чубрица и т.н
02.09.2020 18:15
1
Покажи всички подкоментари
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много ефектно и харесано от всички ястие!
01.09.2020 17:09
1
Покажи всички подкоментари