Начин на приготвяне
В тенджера се слага около 2 литра вода да заври. Когато започне да къкри хубаво, се добавя лукът, нарязан на ситно, добавя се дафиновия лист и се пускат кюфтета във врящата вода.
Оставят се да врат около 30 минути. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се брашното и се запържва съвсем малко. След това се добавя и червения пипер. Отново се запържват за още 1-2 минути.
Добавят се подправките, налива се 1 в.ч. студена вода и се разбъркват хубавичко, за да стане сместа хомогенна. Тогава внимателно се изсипва в тенджерата като се разбърква постоянно. Овкусява се със сол и се оставя на среден огън за 30 минути.
Коментари
От кайма ли са, месо? Изглеждат като соеви и много странни..