Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го запържете в маслото и половината зехтин. Когато омекне и започне да се карамелизира сложете почистените и нарязани на дребно гъби и двете скилидки чесън, също наситнени.
Бъркайте 1-2 минутки и сипете брашното, за да се запържи и то. Ако е нужно намалете огъня, за да не загаря по дъното и добавете и останалия зехтин.
Налейте вода или бульон и оставете да къкри за 10-15 минути.
Сипете прясното мляко, другите две скилидки чесън фино настъргани или пресовани. Овкусете с подправките и сол и оставете супичката да заври. Тогава сложете дребните макарони и варете толкова, колкото е указано на пакета.
Ако е нужно, разредете с още течност.
Поднесете топлата гъбена супа, поръсена с още ароматна мащерка.
Добър апетит! Турската гъбена супа е готова.
Коментари