Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Веган пролетни бургери

Веган пролетни бургери

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Веган пролетни бургери
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
07/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
38 мин.
Порции
6
"Пролетни бургери за вегани - неустоимо вкусни"

Необходими Продукти

  • киноа - 260 г сварена
  • леща - 160 г сварена
  • тиквичка - 100 г млада, без семки
  • орехи - 40 г
  • моркови - 50 г
  • ръжено брашно - около 40 г
  • овесено брашно - 20 г
  • сол - 2 щипки
  • къри - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • хлебчета за бургер - 6 - 8 бр. (пълнозърнести, веган)
  • домати - 1 бр.
  • краставица - 1 бр.
  • лук - 1 средна глава
  • веган майонеза - 6 с.л. или на вкус
  • зехтин - около 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим сместа за бургерите, чудесен помощник би бил блендерът. Така за много кратко време тя ще бъде готова.

Сложете в купата на уреда сварените и отцедени добре леща и киноа. Добавете орехите, нарязаните тиквичка и морков, сол, къри, черен пипер и двата вида брашно.

Пуснете да се смели ма високи обороти за няколко секунди.

Преценете гъстотата на сместа, тя ще зависи от съдържанието на вода в тиквичката и това колко добре сте отцедили киноата и лещата.

В случай че е рядка, добавяйте брашно, за да се сгъсти.

При всички положения ще остане по-лепкава, но това не е проблем.

Взимайте с намазнени ръце и сплесквайте във форма на бургер кюфте - не прекалено тънко, но не и дебело.

Изпечете всяко от двете страни в тиган с незалепващо дъно намазнен със зехтин. Огънят трябва да е умерен.

Ако при първото кюфте срещнете трудност за обръщането или то е твърде меко и се разпада, означава, че трябва още да сгъстите сместта.

Следващата част от подготовката преди сглобяването на бургера е да запечете в малко зехтин до тъмен загар тънко нарязания лук. Той ще придаде невероятен аромат на сандвича - бургер.

Върху всяко хлебче слагайте тънки парченца домат и краставица, може да комбинирате и с различни видове салатени листа, бейби спанак и рукола.

Сложете веган кюфтето и на капачето на питката намажете от веган майонезата.

Самата питка също може да запечете на тиган.

По желание може да си прибавите за разкош и парченце тофу.

Този веган бургер е толкова вкусен, че по нищо не отстъпва на един приготвен с месо. Убедете се сами :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: