Немски маслен сладкиш

09/09/2020
"Този маслен сладкиш е на почит у дома и се приготвя с повод и без повод"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 308
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа нарежете кравето масло на парчета и го оставете на стайна температура да се отпусне хубаво.

Когато стане меко сложете брашното, бакпулвера, яйцето, солта, захарта, ванилията и лимоновата кора. Замесете меко маслено тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Извадете тестото и отрежете 1/3 от него. Останалото разточете на кръг. Прехвърлете в кръгла ниска тавичка, застлана с хартия за печене.

Оформете стените от тестото - леко високи. Надупчете с вилица и сложете мармалада.

От заделеното тесто късайте малки парчета и ги разпределете хаотично върху мармалада.

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30-40 градуса.

Извадете, охладете и поръсете сладкиша с пудра захар.

Немският маслен сладкиш е готов.

Електронна везна тип кана-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Работете бързо и точно в кухнята с електронната везна тип кана. Позволява лесно измерване на течни и сухи съставки и директното им сипване в съда за готвене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар