Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани люти чушки за бърза консумация

Мариновани люти чушки за бърза консумация

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Мариновани люти чушки за бърза консумация
Снимка: Мария Симова
1 / 2
08/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
18 мин.
Порции
1
"Не губете време, а си хапнете от тези люти чушлета - ще останете очаровани"

Необходими Продукти

  • люти чушки - две пълни шепи
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • магданоз - 0.5 връзка
  • олио - 200 мл
  • оцет - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 0.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кутия с капак налейте олиото, оцета и добавете захарта, солта нарязаните на ситно скилидки чесън и магданоз, настъргания на едро ренде морков.

Разбъркайте, за да се разтворят солта и захарта в маринатата.

Измийте и подсушете лютите чушлета. С нож цепнете връхчето на всяка чушка по дължината им.

В тиган налейте 2-3 с.л. олио и го поставете да се нагрее. Прибавете чушките и ги запържете за кратко при непрекъснато разбъркване, докато леко си променят цвета.

Поставете горещите чушки в кутията с маринатата, внимателно разбъркайте и затворете капака. След като се охладят, поставете маринованите люти чушки в хладилника на съхранение.

Безумно вкусни мариновани люти чушки за бърза консумация.

Опитвайте маринатата, преди да поставите пържените чушки, и ако е нужно, прибавете сол.

След една нощ престой маринованите чушки са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: