Мариновани люти чушки за бърза консумация

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
08/09/2020
"Не губете време, а си хапнете от тези люти чушлета - ще останете очаровани"
Приготвяне15 мин.
Готвене3 мин.
Общо18 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 979
  • Преглеждания за месеца616
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

В кутия с капак налейте олиото, оцета и добавете захарта, солта нарязаните на ситно скилидки чесън и магданоз, настъргания на едро ренде морков.

Разбъркайте, за да се разтворят солта и захарта в маринатата.

Измийте и подсушете лютите чушлета. С нож цепнете връхчето на всяка чушка по дължината им.

В тиган налейте 2-3 с.л. олио и го поставете да се нагрее. Прибавете чушките и ги запържете за кратко при непрекъснато разбъркване, докато леко си променят цвета.

Поставете горещите чушки в кутията с маринатата, внимателно разбъркайте и затворете капака. След като се охладят, поставете маринованите люти чушки в хладилника на съхранение.

Безумно вкусни мариновани люти чушки за бърза консумация.

Опитвайте маринатата, преди да поставите пържените чушки, и ако е нужно, прибавете сол.

След една нощ престой маринованите чушки са готови за консумация.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар