Вкусни пилешки дробчета без лук

11/09/2020
"Кой не е почитател на лука, може да си хапне вкусни пилешки дробчета и без него"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата, изчистете и нарежете на хапки.

Сложете ги в тенджера с вода и кипнете на котлона. Излейте водата, измийте дробчетата и заделете.

Гъбите изчистете с четка и нарежете на филийки, чушките и моркова - на ленти.

В тиган разтопете кравето масло. Запържете гъбите до златисто, извадете и заделете. Сложете в същата мазнина чушките и моркова.

Пържете, докато омекнат леко. Добавете дробчетата. Сложете поправките и стритата суха чушка. Пържете до готовност на дробчетата.

Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте топли вкусни пилешки дробчета без лук с чаша студена бира!

Предпазен капак при пържене 30 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Предпазен капак при пържене 30 см
7.00 лв.
Виж ››

Предпазен капак за тенджера или по-голям тиган, който ще ви предпази от мазните пръски от храната. Печката ще бъде чиста, вие също. Капакът има термоустойчива дръжка и плътна мрежа, която позволява да наблюдавате процеса на гответе.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар