Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ронлив сладкиш със сметанова глазура

Ронлив сладкиш със сметанова глазура

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Ронлив сладкиш със сметанова глазура
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
12/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Сам се разделя на хапчици този сладкиш, още щом види как вилицата се задава към него"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 20 г
  • белтъци - 4 бр. яйчени
  • захар - 1 и ½ ч.ч.
  • ванилия - 1 бр. течна
  • прясно мляко - 1 и ½ ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - 250 г
  • бадемова есенция - 1 бр. течна
  • сметана - 200 мл течна сладкарска
  • захарни пръчици - за поръсване
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в една купа брашното, бакпулвера и солта. След това ги пресейте.

В друга купа разбийте белтъците до получаване на сняг.

Към тях добавете 1 чаша от захарта.

В друга купа разбийте предварително размекнатото на стайна температура краве масло и към него добавете ½ чаша захар. Разбийте хубаво с миксера.

След това заедно смесете маслото със сместа с брашното. Доливайте бавно и поетапно прясното мляко, за да не останат бучки. Разбъркайте.

Към получената смес прибавете и есенциите, а накрая към всичко добавете и разбитите белтъци.

Продължете да разбивате до получаване на кексово тесто. Изсипете в тавичка с незалепващо покритие, намазнена, и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути.

През това време си направете глазурата:

Разбийте сметаната с миксер и я смесете с пудрата захар.

След като сладкишът е готов, го оставете да изстине и го разрежете на две равни части по хоризонтал. Намажете едната със сметана, върху нея сложете втората част.

Най-отгоре нанесете останалата сметана и поръсете със захарните пръчици.

По желание може да добавите свеж плод при поднасяне на ронлив сладкиш със сметанова глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: